دانشنامه جامع حقوق

حقوق کسب و کار

Estimated reading: 0 minutes 73 views

حقوق کسب‌ و کار از آن دسته موضوعاتی‌ است که امروزه در روابط کاری‌مان بسیار با آن سروکار داریم. در کنار شرکت‌های خصوصی با ایجاد و گسترش انواع مختلفی از کسب‌ و کارهای جدید از قبیل استارتاپ ها یا کسب‌ و کارهای نوپا، به تبع آن‌ها قوانین مختلفی به وجود آمده‌اند که برای ورود به این حوزه و ادامه فعالیت‌های افتصادی و تجاری‌مان باید بر بخش بیشتری از آنها آگاهی داشته باشیم.

حقوق کارگر و کارفرما در هر کشوری بسته به قوانین و مقررات آن کشور تعریف و تنظیم می‌شوند. با این حال، در اکثر کشورها، قوانین و مقرراتی وجود دارد که حقوق و تعهدات کارگران و کارفرمایان را تعیین می‌کند.

حقوق کارگران شامل حقوق پایه، حقوق بیمه، حقوق مربوط به ساعات کاری و کارکرد، مزایای سالیانه، مزایای خاصی مانند مرخصی، مراقبت های پزشکی و مرخصی بیماری، حق بیمه تکمیلی و حق عضویت در اتحادیه‌های کارگری و سایر سازمان های مرتبط است. همچنین در برخی کشورها، حق برنامه ریزی مرخصی، حق بهره‌مندی از تسهیلات آموزشی و توسعه شغلی نیز به کارگران تعلق می‌گیرد.

از سوی دیگر، کارفرما مسئولیت تأمین شرایط ایمنی و بهداشتی در محل کار، پرداخت حقوق به موقع، تعهد به حمایت از حقوق کارگران و رفع اشکالات مرتبط با حقوق کارگران را دارد. همچنین، کارفرما باید از اخلاق حرفه‌ای پیروی کرده و به مقررات زیست محیطی پایبند باشد.

بنابراین، حقوق کارگر و کارفرما باید با توجه به قوانین و مقررات کشوری که در آن فعالیت می‌کنند، تنظیم شود و همیشه باید به احترام و توجه به حقوق دیگران تأکید شود.

نکته قابل توجه در مورد حقوقی که جزء حقوق عمومی کسب و کار بوده یعنی بین تمام کسب و کارها مشترک است می توان، قرادادنویسی را عنوان کرد.

 
 
 
 
 

Leave a Comment

اشتراک گذاری

حقوق کسب و کار

کپی کردن

CONTENTS